Technikum Nr 2 ZSOZiR

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Zespół Szkół Ogólnokształcących, Zawodowych i Rolniczych im. A. Mickiewicza
Adres: 37-550 Radymno, ul. Złota Góra 13, tel./fax 16 628 10 21
e-mail: zsoiz@radymno.edu.pl
strona internetowa szkoły: www.zsoiz.radymno.edu.pl

Kierunki kształcenia - wymagana minimalna ilość punktów - 60

  • Technik Mechanizacji Rolnictwa i Agrotroniki
    Innowacje: operator wózka jezdniowego, operator kombajnu, spawacz
    Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym: fizyka i język angielski
    Absolwent kierunku może podejmować pracę w przedsiębiorstwach technicznej obsługi wsi i rolnictwa, samodzielnie podjąć i prowadzić działalność gospodarczą w zakresie świadczenia usług mechanizacyjnych, naprawczych, serwisowania i dystrybucji sprzętu rolniczego.
    Uczeń uzyskuje prawa jazdy kategorii B i T
  • Technik obsługi turystycznej – NOWOŚĆ
    Innowacja: enoturystyka
    Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym: geografii i język angielski
    Absolwent kierunku przygotowany jest do organizacji działalności turystycznej. Może znaleźć zatrudnienie w biurach podróży, jednostkach obsługi ruchu turystycznego, placówkach informacji turystycznej, obiektach noclegowych, biurach organizatorów kongresów i konferencji, agencjach turystycznych, domach wczasowych.
  • Technik ochrony środowiska – NOWOŚĆ
    Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym: biologia i język angielski
    Kierunek przygotowuje do planowania i realizacji zadań związanych z ochroną środowiska. Absolwenci mogą znaleźć zatrudnienie w placówkach zajmujących się ochroną środowiska: urzędach miejskich i powiatowych, w zakładach pracy, oczyszczalniach ścieków i zakładach utylizacji odpadów.
  • Technik żywienia i usług gastronomicznych
    Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym: biologia i język angielski
    Innowacja: enoturystyka
    Kierunek przygotowuje do organizowania i nadzorowania procesów pracy i produkcji w działalności związanej z żywieniem. Absolwent może samodzielnie prowadzić działalność gospodarczą oraz podejmować pracę w zakładach gastronomicznych.
    Uczeń uzyskuje możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności: kelnerskich i barmańskich.

* Planowane oddziały zostaną utworzone w przypadku dokonania pełnego naboru. Dopuszcza się możliwość tworzenia oddziałów łączonych za zgodą organu prowadzącego.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie budynek szkoły

    budynek szkoły

  • Powiększ zdjęcie kierowca - mechanik

    kierowca - mechanik

  • Powiększ zdjęcie maszyny leśne

    maszyny leśne

  • Powiększ zdjęcie mechanik - monter maszyn i urządzeń

    mechanik - monter maszyn i urządzeń

  • Powiększ zdjęcie nauka jazdy - kategoria B

    nauka jazdy - kategoria B

  • Powiększ zdjęcie operator maszyn leśnych

    operator maszyn leśnych

  • Powiększ zdjęcie operator wózków jezdniowych

    operator wózków jezdniowych

  • Powiększ zdjęcie pracownia samochodowa – analizator spalin

    pracownia samochodowa – analizator spalin

  • Powiększ zdjęcie pracownia samochodowa

    pracownia samochodowa

  • Powiększ zdjęcie ślusarz

    ślusarz

  • Powiększ zdjęcie zajęcia praktyczne

    zajęcia praktyczne

  • Powiększ zdjęcie zajęcia warsztatowe

    zajęcia warsztatowe