Technikum Nr 1 ZSSCHiO

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Zespół Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących im. Marii Curie – Skłodowskiej
Adres: 37-500 Jarosław, ul. Kraszewskiego 3, tel./fax 16 621 64 14
e-mail: zsschiosekretariat@interia.eu
strona internetowa szkoły: www.zsschiojaroslaw.edu.pl

Kierunki kształcenia:

  • Technik technologii żywności z innowacją „Dietetyka”
    rozszerzenia: chemia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski).

Uczeń ZSSChiO poznaje proces produkcji żywności i nabywa praktyczne umiejętności w zakresie cukiernictwa. Absolwent ma szerokie perspektywy zatrudnienia w różnorodnych zakładach produkujących żywność.

  • Technik analityk z elementami kosmetologii z innowacjami „Podstawy farmacji”
    lub/i „Badania kryminalistyczne”
    rozszerzenia: chemia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski). 

Atuty nauki w ZSSChiO: nowoczesne laboratorium, profesjonalna kadra, praktyki w kraju i za granicą. Analityk przygotowany jest do pracy w różnych branżach i studiów na kierunkach związanych z chemią.

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych z innowacją „Kuchnia śródziemnomorska”
    rozszerzenia: biologia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski). 

Współczesny żywieniowiec to szef kuchni lub menager gastronomii. Uczeń ZSSChiO może dodatkowo nabyć umiejętności w zakresie: barmaństwa, baristyki, carvingu czy też nowych technik kulinarnych.

  • Technik hotelarstwa z innowacją „Animator czasu wolnego”
    rozszerzenia: chemia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski).

Hotelarz to zawód z przyszłością. Branża gwarantuje atrakcyjną i urozmaiconą pracę. Tylko w naszej szkole możesz dodatkowo ukończyć bezpłatny kurs pilota wycieczek i nauczyć się języka włoskiego.

  • Kelner wraz z innowacją „Menadżer eventów”
    rozszerzenia: geografia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski). 

Profesjonalny kelner to wizytówka zakładu. Jest otwarty, uprzejmy i posiada umiejętności organizatorskie. Uczeń ZSSChiO może uczestniczyć w kursach: barmańskim, baristycznym
i sommelierskim.

  • Technik usług fryzjerskich z innowacją „Sztuka makijażu”
    rozszerzenia: chemia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski). 

Technik fryzjer jest stylistą fryzur. W ZSSChiO uczeń pracuje z mistrzami przy metamorfozach, uczestniczy w konkursach, pokazach, targach, sesjach fotograficznych, praktykach krajowych i zagranicznych.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie budynek szkoły

    budynek szkoły

  • Powiększ zdjęcie pracownia gastronomiczna

    pracownia gastronomiczna

  • Powiększ zdjęcie pracownia hotelarska

    pracownia hotelarska

  • Powiększ zdjęcie pokój hotelowy

    pokój hotelowy

  • Powiększ zdjęcie pracownia obsługi konsumenta

    pracownia obsługi konsumenta

  • Powiększ zdjęcie pracownia chemiczna

    pracownia chemiczna

  • Powiększ zdjęcie konkurs fryzjerski

    konkurs fryzjerski

  • Powiększ zdjęcie warsztaty z makijażu

    warsztaty z makijażu

  • Powiększ zdjęcie konkurs sztuki kulinarnej

    konkurs sztuki kulinarnej

  • Powiększ zdjęcie akcja - jem drugie śniadanie

    akcja - jem drugie śniadanie

  • Powiększ zdjęcie tak się bawimy

    tak się bawimy

  • Powiększ zdjęcie rozwijamy talenty

    rozwijamy talenty