Technikum Nr 1 ZSSCHiO

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Zespół Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących im. Marii Curie – Skłodowskiej
Adres: 37-500 Jarosław, ul. Kraszewskiego 3, tel./fax 16 621 64 14
e-mail: zsschiosekretariat@interia.eu
strona internetowa szkoły: www.zsschiojaroslaw.edu.pl

Kierunki kształcenia - wymagana minimalna ilość punktów - 60

  • Technik technologii żywności z elementami piekarstwa i innowacją „Dietetyka”
    kwalifikacje:
    - Produkcja wyrobów cukierniczych,
    - Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych,
    rozszerzenia: chemia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski)

Uczeń ZSSChiO poznaje proces produkcji żywności i nabywa praktyczne umiejętności w zakresie cukiernictwa. Absolwent ma szerokie perspektywy zatrudnienia w różnorodnych zakładach produkujących żywność.
Kliknij aby dowiedzieć się więcej.

  • Technik analityk z elementami kosmetologii i innowacjami „I Ty możesz zostać farmaceutą” lub/i „Badania kryminalistyczne”
    kwalifikacje:
    - Przygotowywanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do badań analitycznych,
    - Wykonywanie badań analitycznych,
    rozszerzenia: chemia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski)

Analityk przygotowany jest do pracy w różnych branżach i studiów na kierunkach związanych z chemią. Atuty nauki w ZSSChiO: nowoczesne laboratorium, profesjonalna kadra, praktyki w kraju i za granicą.
Wymagana minimalna ilość punktów - 80
Kliknij aby dowiedzieć się więcej.

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych z innowacją „Kuchnia śródziemnomorska”
    kwalifikacje:
    - Sporządzanie potraw i napojów,
    - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych,
    rozszerzenia: biologia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski)

Współczesny żywieniowiec to szef kuchni lub menager gastronomii. Uczeń ZSSChiO może dodatkowo nabyć umiejętności w zakresie: barmaństwa, baristyki, carvingu czy też nowych technik kulinarnych.
Kliknij aby dowiedzieć się więcej.

  • Technik hotelarstwa z innowacją „Animator czasu wolnego”
    kwalifikacje:
    - Planowanie i realizacja usług w recepcji,
    - Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie,
    rozszerzenia: geografia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski)

Hotelarz to zawód z przyszłością. Branża gwarantuje atrakcyjną i urozmaiconą pracę.
Tylko w naszej szkole możesz dodatkowo ukończyć kurs pilota wycieczek i nauczyć się języka włoskiego.
Kliknij aby dowiedzieć się więcej.

  • Kelner wraz z innowacją „Menadżer eventów” lub/i „Barman”
    kwalifikacje:
    - Wykonywanie usług kelnerskich,
    - Organizacja usług gastronomicznych,
    rozszerzenia: geografia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski)

Profesjonalny kelner to wizytówka zakładu. Jest otwarty, uprzejmy i posiada umiejętności organizatorskie. Uczeń ZSSChiO może uczestniczyć w kursach: barmańskim, baristycznym
i sommelierskim.
Kliknij aby dowiedzieć się więcej.

  • Technik usług fryzjerskich z innowacją „Sztuka makijażu” lub/i „Stylizacja paznokci”
    kwalifikacje:
    - Wykonywanie zabiegów fryzjerskich,
    - Projektowanie fryzur,
    rozszerzenia: chemia, język angielski (język obcy podstawowy: j.niemiecki bądź j.włoski)

Technik fryzjer jest stylistą fryzur. W ZSSChiO uczeń pracuje z mistrzami przy metamorfozach, uczestniczy w konkursach, pokazach, targach, sesjach fotograficznych, praktykach krajowych i zagranicznych.
Kliknij aby dowiedzieć się więcej.

* Planowane oddziały zostaną utworzone w przypadku dokonania pełnego naboru. Dopuszcza się możliwość tworzenia oddziałów łączonych za zgodą organu prowadzącego.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie budynek szkoły

    budynek szkoły

  • Powiększ zdjęcie pracownia gastronomiczna

    pracownia gastronomiczna

  • Powiększ zdjęcie pracownia hotelarska

    pracownia hotelarska

  • Powiększ zdjęcie słodka klasa technologii żywności

    słodka klasa technologii żywności

  • Powiększ zdjęcie pracownia obsługi konsumenta

    pracownia obsługi konsumenta

  • Powiększ zdjęcie pracownia chemiczna

    pracownia chemiczna

  • Powiększ zdjęcie konkurs fryzjerski

    konkurs fryzjerski

  • Powiększ zdjęcie warsztaty z makijażu

    warsztaty z makijażu

  • Powiększ zdjęcie konkurs sztuki kulinarnej

    konkurs sztuki kulinarnej

  • Powiększ zdjęcie akcja

    akcja "Jem drugie śniadanie"

  • Powiększ zdjęcie pasowanie na ucznia

    pasowanie na ucznia

  • Powiększ zdjęcie bufet podczas konferencji z pracodawcami

    bufet podczas konferencji z pracodawcami